LTI - no wyswig editor

Description

Mark,

Microsoft was using the LTI feature in Studio. An issue they ran into that it would be useful to capture in the docs is that the feature doesn't work when accessed from the WYSIWYG editor in studio. Previewing the page and then launching the LTI feature works, however

Ed.

---------- Forwarded message ----------
From: Patrick L. Colacurcio <Pat@xtremeconsulting.com>
Date: Tue, Mar 17, 2015 at 11:52 AM
Subject: RE: FW: Registering for edX
To: Tony Jamieson <tonyj@microsoft.com>, Ed Zarecor <ed@edx.org>
Cc: "mrrudnick@edx.org" <mrrudnick@edx.org>, Remy Mansfield <Remy.Mansfield@edx.org>, Paul Schmitt <paul.schmitt@microsoft.com>

Ah. So studio must just send out the sample post without the current user info.
Makes sense.
Sorry to take your time, Ed.

-Patrick

From: Tony Jamieson tonyj@microsoft.com
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:52 AM
To: Patrick L. Colacurcio; Ed Zarecor

Cc: mrrudnick@edx.org; Remy Mansfield; Paul Schmitt
Subject: RE: FW: Registering for edX

The only difference…. Clicking Launch lab from Preview, not Studio.. duh. Which will be the student experience anyway. But we couldn’t get to preview with errors yesterday so not really sure… Seem to work now. I tried it again both ways. Error from Studio. Works from Preview.

Thanks!
Tony Jamieson

From: Patrick L. Colacurcio Pat@xtremeConsulting.com
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:48 AM
To: Tony Jamieson; Ed Zarecor
Cc: mrrudnick@edx.org; Remy Mansfield; Paul Schmitt
Subject: RE: FW: Registering for edX

Yessir. I see your email in the post. What changed on your end?
-plc

From: Tony Jamieson tonyj@microsoft.com
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:47 AM
To: Ed Zarecor
Cc: Patrick L. Colacurcio; mrrudnick@edx.org; Remy Mansfield; Paul Schmitt
Subject: RE: FW: Registering for edX

Hey guys –
Good news. I tried it this time and it started loading the lab from preview mode, as expected. I did get an error earlier.

Tony

From: Ed Zarecor ed@edx.org
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:44 AM
To: Tony Jamieson
Cc: Patrick L. Colacurcio; mrrudnick@edx.org; Remy Mansfield; Paul Schmitt
Subject: Re: FW: Registering for edX

When I preview, I see the pop-up and I also see a proper user id and email address in the post. Can you check your logs for a negotiation with my principal, ed@edx.org

Best,

Ed.

On Tue, Mar 17, 2015 at 11:39 AM, Tony Jamieson <tonyj@microsoft.com> wrote:
Ed –
Here’s the rebuilt LTI with error information in the email below…

https://studio.edx.org/container/block-v1:Microsoft+INF201x+2015_T2+type@vertical+block@2a7c3c5e38ba411fb05a5809bf4567c2?action=new

Thanks,
Tony Jamieson

From: Patrick L. Colacurcio Pat@xtremeConsulting.com
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:35 AM
To: Tony Jamieson
Subject: RE: Registering for edX

Great. I see the post on production.

This should be enough for Ed to start with:

launch_presentation_return_url=&lti_version=LTI-1p0&user_id=student&roles=Instructor&oauth_nonce=131688741817884158331426606219&oauth_timestamp=1426606219&lis_result_sourcedid=course-v1%253AMicrosoft%252BINF201x%252B2015_T2%3A-eaeccd6eff9440ae9c008454521e34b6%3Astudent&context_id=course-v1%3AMicrosoft%2BINF201x%2B2015_T2&oauth_consumer_key=LeX&resource_link_id=-eaeccd6eff9440ae9c008454521e34b6&oauth_signature_method=HMAC-SHA1&oauth_version=1.0&custom_content_title=70640_01&oauth_signature=GSscSQ%2BDHNHcfafAx6%2B0IVVNgMA%3D&lti_message_type=basic-lti-launch-request&oauth_callback=about%3Ablank

Want to send him the page so he can take a look at the configuration?
-Patrick

From: Tony Jamieson tonyj@microsoft.com
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:33 AM
To: Patrick L. Colacurcio
Subject: RE: Registering for edX

Ok – check it out. Rebuilt and gives same error as yesterday. You can actually go in and make any modifications needed but I think it’s ready to send to Ed.

Thanks!

From: Tony Jamieson
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:24 AM
To: 'Patrick L. Colacurcio'
Subject: RE: Registering for edX

Got you in now. And here’s a link to where I’m starting to rebuild the LTI.

https://studio.edx.org/container/block-v1:Microsoft+INF201x+2015_T2+type@vertical+block@2a7c3c5e38ba411fb05a5809bf4567c2?action=new

From: Patrick L. Colacurcio Pat@xtremeConsulting.com
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:18 AM
To: Tony Jamieson
Subject: RE: Registering for edX

Activated.

From: Tony Jamieson tonyj@microsoft.com
Sent: Tuesday, March 17, 2015 8:16 AM
To: Patrick L. Colacurcio
Subject: RE: Registering for edX

Great. Might take a little bit as you need to activate your account. I believe you should be receiving an auto-notification from edX.

Mark Hoeber <hoeber@edx.org>
Mar 17 (9 days ago)

to Ed
Thanks. We will address

Steps to Reproduce

None

Current Behavior

None

Expected Behavior

None

Reason for Variance

None

Release Notes

None

User Impact Summary

None

Status

Assignee

hoeberR

Reporter

hoeberR

Labels

Reach

None

Impact

None

Platform Area

None

Customer

None

Partner Manager

None

URL

None

Contributor Name

None

Groups with Read-Only Access

None

Actual Points

None

Category of Work

None

Platform Map Area (Levels 1 &amp; 2)

None

Platform Map Area (Levels 3 &amp; 4)

None

Epic Link

Fix versions

Priority

CAT-2
Configure